חנין זועבי פורשת: לא באתי להתייפייף, באתי לערער מציאות
אחרי 10 שנים בכנסת, ואחרי שהפכה למושא התקפות מרוב הפוליטיקאים היהודים, חנין זועבי הודיעה שלא תתמודד על מקום בכנסת הבאה. "הכנסת היתה מקום עוין כלפי, כפלסטינית וכאשה, אבל זה המאבק שהייתי חייבת לנהל"
אחרי עשר שנים בכנסת, שבהן הביעה באופן חד את דעותיה והפכה למושא התקפות של חלק ניכר מהפוליטיקאים היהודים, מהימין ועד מפלגת העבודה ועד בכלל, הודיעה חנין זועבי שלא תתמודד על מקום בכנסת הבאה. "לא ניסיתי לדלל או להתייפייף", אמרה זועבי בישיבת הוועד המרכזי של בל"ד, "באתי לערער על המציאות מהיסוד".
הנה ההודעה שמסרה זועבי:
"אני מודיעה בזאת שלא אתמודד לבחירות לכנסת ה-21.
"מדובר ברגע בו נהוג בו לסכם תקופה לעשות חשבון נפש ולהביט אל העתיד. לא אחלק לעצמי ציונים. היו מי שהעריכו ואף תמכו במעשיי ובמה שייצגתי והיו (ויש ) רבים יותר ששנאו ונלחמו בי ובדעותיי.
"באהדה ובשנאה לא שלטתי, ועוד פחות בקנאה ובמלחמה אישית סמויה מין העין. בדבר אחד שלטתי: שלא אשאיר אף אחד אדיש למה שאני מייצגת. רצח האופי, ההסתה המתמשכת, הניסיון – חלקו גלוי חלקו נסתר – הבלתי נלאה ובלתי נפסק להעלים אותי, להשתיק את קולי, לעוות את דעותיי ואף את דמותי, לפסול אותי, ולהרחיק אותי מהזירה הפוליטית, היו עבורי ציון 'טוב מאוד' שניתן לי מטעם כל אלה נגדם ונגד דעותיהם אני נלחמת.
"אני גאה שנתתי את כולי, ללא כל ניסיון לדלל או להתייפייף, או 'לנסות להתקבל'. באתי כנציגת מפלגה בשביל לערער על המציאות מן היסוד, על העוול שנגרם לעמי, ועל תחושת חוסר האונים שמאיימת על כל עם בשל העושק האכזרי.

הניסיון להשתיק אותי היה בשבילי ציון 'טוב מאוד'. חנין זועבי מעל דוכן הכנסת (צילום: הדס פרוש / פלאש 90)
"אני גאה בכל מה שעשיתי, והייתי חוזרת על אותם דברים שוב. ייצגתי את החזון של בל"ד, את הקול האותנטי של הקורבן, את האמת ואת הצדק של מאבקו של העם שלי, על פי היושר המוסרי ואינטלקטואלי שלי.
"וקצת מהאישי: הכנסת אינה מקום נוח, בלשון המעטה. עבורי היא אף הייתה עוינת; כלפיי כפלסטינית, ולא פחות כאישה. הרגשת הניכור רק הלכה והתעצמה: 'מאווי מרמרה' לא הייתה שם של אוניה או של הפלגה פוליטית, אלא הייתה כותרת למאבק שהייתי חייבת לנהל, ויש לנהל באופן יומיומי נגד התייחסות ועשייה קולוניאליסטיות.
"לא פחות גאה אני במפלגה שלי: בל"ד, בשל חזונה, 'מדינת כל אזרחיה', ולא פחות בשל מוכנותה להציב מודל של קורבן, אותנטי ובטוח בעצמו. ללא מודל זה, אנחנו נהיה הדהוד עלוב בשיח הקולוניאלי-ליברלי.
"ברגע זה של חיי, אחרי 10 שנים גדושות, אני מרגישה שהגיע הזמן להודות לכולם, ולשנות את המקום, אולם לא את הדרך, לחזק את המודל של בל"ד, למען דור פלסטיני חזק יותר, מאבק עיקש יותר, ואמונה שצדק ייעשה".
בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות.
אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.
לתמיכה בשיחה
אהבת את הכתבה הזאת?
כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
הצטרפו לחברות של מקומית אנונימיים
מי שתורמים ותורמות לנו באופן קבוע, הן מי שמאפשרות לנו לעשות עיתונות עצמאית, חריפה, חוקרת ולא מתפשרת.
יש לך חשבון? לחצו כאן להתחברות






