עובדי חסות הנוער: "נערים חשובים מרווחים"

העובדים דורשים ממשרד הרווחה לעצור את העברת המעונות, שבהם נמצאים בני נוער במצוקה קשה, לידי חברות למטרות רווח - מהלך שלדבריהם פוגע גם בעובדים וגם בחוסים

מאת:

כחמישים מעובדי חסות הנוער ותומכיהם הפגינו אחר הצהריים (שני) בתל אביב וחסמו לסירוגין חלקים מצומת קפלן-השלום במחאה על הפרטת המעונות.

ההפגנה התקיימה למרגלות קרית הממשלה בתל אביב במקביל לשביתה במעון "נווה חורש", המעון השישי שמועבר בימים אלה על ידי משרד הרווחה לניהולה של חברת דנאל. לדברי אלברט סופר, עובד המעון וחבר ועד העובדים במסגרת ארגון "כוח לעובדים", העברת השירות החיוני של חסות הנוער לידי חברה למטרות רווח אינו סביר, פוגע בזכויות העובדים וגורם כבר עכשיו בפועל לעלייה בשימוש בסמים, בבריחות ובאלימות של בני הנוער במוסדות. סופר קרא למשרד הרווחה לעצור את המכרז שבמסגרתו מועברים המעונות לידי החברה, ולהלאים את כלל המעונות כך שינוהלו ישירות על ידי המדינה.

"שירותים חברתיים במדינת ישראל לא אמורים להיות מופרטים, נקודה", אמרה ענבל חרמוני, יו"ר ארגון העובדים הסוציאליים בהסתדרות, שהגיעה להפגנה להביע סולידריות. "אנחנו רואים את הנזקים של תחלופה גבוהה של כוח אדם בפגיעה במטופלים". "לא יתכן שחברת כוח אדם למטרות רווח תיקח לעצמה ניהול של מעונות, חברה שתדבר בדוחות הרבעוניים והשנתיים שלה על שורות רווח ולא על אחוזי הצלחה בשיקום, בטיפול, ביציאה מהמעונות", הוסיף יניב בן-דן יחזקאל, מארגון "עוסים שינוי".

אחרי כמה נאומים קצרים המפגינים התחילו לחסום חלקים שונים בצומת קפלן-השלום, כשהם עומדים דקות ארוכות על כל מעבר חציה בצומת, שרים שירים וקוראים "מחזירים ת'אחריות – מלאימים את החסות", "חיים כץ תתפטר – העובדים שווים יותר", ו"נערות ונערים חשובים מרווחים". כוחות משטרה שהיו במקום אפשרו את החסימות, וניתבו את התנועה מסביב להן במידת האפשר.

donate

מעונות חסות הנוער פועלים ברחבי הארץ ומארחים בנות ובני נוער בסיכון, במצבי קיצון ובחלופות מעצר. בתחילת השנה ניהלו עובדי המעונות – מטפלים, מדריכים ואחרים – מאבק רועש נגד כוונת משרד הרווחה להעביר את ניהול המעונות מעמותת ענב, שהפעילה את המעונות במשך כעשרים שנה, לידי חברות למטרות רווח. משרד הרווחה טוען שהוצאת המעונות מידי "ענב" הכרחית בשל בעיות שהתגלו בתפעול שלהם.

העובדים, שהחזיקו בהסכמים קיבוציים שהושגו במאבק והבטיחו את תנאי העסקתם, מצאו את עצמם במצב שבו חלקם הולכים הביתה ולאחרים אין תנאי העסקה מובטחים. לדבריהם, מתחלופת העובדים והפגיעה בתנאיהם נפגעים גם בנות ובני הנוער. בסופו של דבר המהלך פוצל לשלבים, ועכשיו מגיע תורו של מעון "נווה חורש" לעבור לחברת דנאל.

בזמן שרבים כל כך בתקשורת הישראלית זנחו את תפקידם והתגייסו לשמש ככלי תעמולה, שיחה מקומית גאה להיות מי ששומרת באופן עקבי על אמות מידה עיתונאיות וערכיות.

אנחנו גאות וגאים להיות כלי התקשורת היחיד בעברית שמביא קולות מעזה באופן עקבי, ושחושף שוב ושוב את המנגנונים מאחורי מדיניות הלחימה הישראלית. התפקיד שלנו בשדה התקשורת הישראלית הוא חשוב וייחודי, ונוכל להמשיך למלא אותו רק בעזרתך. הצטרפות לחברות שיחה מקומית, על ידי תרומה חודשית קבועה בכל סכום, תסייע לנו להמשיך ולחשוף את המציאות. התרומות מקהל הקוראות והקוראים לא רק מסייעות לנו כלכלית, הן גם עוזרות לנו להבין שיש מי שעומדים מאחורינו, ושעבודתנו חשובה להם.

לתמיכה בשיחה
"תעשה טובה אח שלי, חכה שנייה". זה המקסימום שמתנחלים ישמעו מחיילים. מתנחל וחייל בגדה המערבית (צילום: גיא בוטביה / תעאיוש)

"תעשה טובה אח שלי, חכה שנייה". זה המקסימום שמתנחלים ישמעו מחיילים. מתנחל וחייל בגדה המערבית (צילום: גיא בוטביה / תעאיוש)

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf