newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הישג לעובדים הזוטרים בסינמטק ת"א: הסכם קיבוצי והעלאות שכר

אחרי שנים שבהן ההסכמים הקיבוציים היטיבו רק עם העובדים הוותיקים של סינמטק תל אביב, התארגנו גם הסדרנים, הקופאים והמקרינים וקיבלו העלאות שכר משמעותיות ותנאי פנסיה משופרים

מאת:

ועד עובדי סינמטק תל אביב, המאוגדים בהסתדרות, חתם היום על הסכם קיבוצי חדש עם הנהלת הסינמטק. ההסכם מביא לפריצת דרך בעיקר בתנאי ההעסקה של העובדים הזוטרים, שעובדים על בסיס שעתי, ומהווים את רוב העובדים. זאת לאחר שנים ארוכות שבהן ההסכמים הקיבוציים בסינמטק דאגו בפועל רק לעובדים על בסיס חודשי, הוותיקים יותר.

במסגרת ההסכם יעלה שכרם של המקרינים מ-28 ל-35 שקלים לשעה, ושכרם של הקופאים והסדרנים יעלה מ-25 ל-29 שקלים, בנוסף, כל העובדים כולם ייהנו מתוספת שכר של אחוז כל שנה, העובדים החודשיים יקבלו תוספת צנועה יותר, של 2.5 אחוז, שיעורי ההפרשות לפנסיה יעלו לרמה המקובלת במגזר הציבורי והסינמטק יעביר לוועד 15 אלף שקל בשנה לקידום רווחת העובדים. העלות השכר יחולו רטרואקטיבית, מתחילת 2015.

"הוועד בסינמטק הוקם לפני כשבע שנים, אבל עם השנים נוצר מצב שבוועד יושבים רק העובדים הקבועים, עם ותק ארוך, שעובדים על בסיס חודשי. לא היה אף אחד מהעובדים השעתיים, ולא אף אחד מהעובדים הצעירים יותר, ונחתמו הסכמים קיבוציים שלא דאגו לנו", אומר יוסף לאור, סדרן בסינמטק מזה שנתיים, וכיום חבר הוועד. בסינמטק יש כארבעים סדרנים, קופאים ומקרינים, לעומת כשלושים עובדים ותיקים שמקבלים שכר על בסיס חודשי.

"לפני שנה הבנו שזה המצב, והחלטנו שאנחנו רוצים להכנס לעניינים גם. פנינו להסתדרות, דיברנו עם ציון אלגריסי, יו"ר האיגוד המקצועי במרחב תל אביב, והוא עזר לנו להשתלב בוועד. בהתחלה דיברנו עם ההנהלה על זה שלא שילמו לנו על שבתות, וכל עובד קיבל כמה אלפי שקלים בדיעבד, שהיו צריכים לשלם קודם, ואז התקדמנו להסכם הקיבוצי. ההנהלה גילתה טוב לב ונכונות, ובסופו של דבר כל מה שרצינו – קיבלנו".

בשנים האחרונות מתרחשת צמיחה של ממש בעולם העבודה המאורגנת בישראל. כמו העובדים הזוטרים של הסינמטק, כך גם בענפים שלמים שלא היו מאוגדים בעבר או הפסיקו להיות מאוגדים מזמן יש התעוררות של התאגדות – כך בעיתונות, חברות הסלולר, פיננסים, היי-טק ואחרים. בשנים האחרונות הצטרפו לארגוני העובדים כ-150 אלף עובדים.

> המאבק המעמדי רלוונטי וחיוני מתמיד

סינמטק תל אביב (Dr. Avishai Teicher Pikiwiki Israel CC BY 2.5)

סינמטק תל אביב (Dr. Avishai Teicher Pikiwiki Israel CC BY 2.5)

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf