newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

עיתונאית רשות השידור האיראנית נמלטה מהמדינה בעקבות הטרדה מינית

לאחר מסכת של הטרדות מיניות וניסיונות השתקה שספגה מצד המנהל שלה ברשות השידור האיראנית, אחד האנשים המקושרים במדינה, ברחה העיתונאית שינא שיראני מאיראן. כעת היא מפרסמת הקלטות בהן הוא נשמע מציע לה הצעות מיניות בוטות

מאת:

שינא שיראני, אחת המגישות המוכרות של רשת פרס טי.וי, התחנה דוברת האנגלית של רשות השידור של הרפובליקה האסלאמית, פרסמה ביום שישי האחרון שעברה הטרדה מינית בוטה מצד מנהל הרשת, חמיד רזא עמאדי.

שיראני, שיצאה בינתיים מאיראן לאנגליה, פרסמה באתר האיראני הגולה "רוז און-ליין" הקלטה של שיחת טלפון ארוכה שלה עם עמאדי בה הוא נשמע מציע לה הצעות מגונות ובוטות מאוד.

עמאדי נחשב לאחד המקורבים למנהל רשות השידור האיראנית, ובשנת 2009 שיתף פעולה עם משרד המודיעין בגבייה ופרסום וידויי הראווה הטלוויזיונים של כמה מאנשי האופוזיציה של "הגל הירוק", מה שהכניס אותו לרשימה השחורה של האישים המוחרמים של האיחוד האירופי.

שלשום פרסמה שיראני ממקום מקלטה באנגליה את קטע הווידאו הזה, ב""רוז און-ליין", בו היא מספרת בפירוט את התגלגלות הפרשה:

اولین سخنان مجری زن صدا و سیما پس از خروج از کشورپشت پرده‌ی صدا و سیما چه می‌گذرد؟شینا شیرانی: مردم باید بدانند چه بر من گذشته است!شینا شیرانی، مجری سابق پرس تی‌وی در مصاحبه‌ی اختصاصی با فیس‌بوک روزآنلاین، پشت پرده‌ی فساد اخلاقی تعدادی از مدیران صدا و سیما را افشا می‌کند. او در این ویدئو به مسائلی اشاره می‌کند که منجر به خروج اضطراری‌اش از ایران شده است.شینا شیرانی که توسط مدیر ارشد خود؛ حمیدرضا عمادی مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفته بود با انتشار یک فایل صوتی که توسط صفحه فیس‌بوک روزآنلاین هم منتشر شده است، نمونه‌ای از این آزار و اذیت‌ها را در معرض افکار عمومی قرار داد.به صفحه فیس بوک روز آنلاین بپیوندید.لینک فایل صوتی: https://goo.gl/ZQ3okF

Posted by ‎روز آنلاین‎ on Friday, February 5, 2016

שיראני, אם חד הורית לילד המפרנסת אותו בכוחות עצמה, עבדה במשך שנים כמגישה בכירה בתחנה, בה עובדת גם אשתו של עמאדי, המנהל שהטריד אותה מינית. היא מספרת על יחסים קרובים וחמים עם אשתו של עמאדי, איתה היתה מדברת לא פעם על קשייה כאם מפרנסת יחידה.

בשלב כלשהו, היא מספרת, כנראה בלחץ של עמאדי, התחילו חבריה לעבודה להגיש נגדה תלונות חוזרות ונשנות על הפרת כללי הצניעות, איפור מוגזם, שיער שמציץ מכיסוי הראש וכדומה. "מישהי התלוננה על הריסים שלי", היא מספרת. "אחת העובדות באה למשש את הריסים שלי כדי לוודא שהם אמיתיים ולא ריסים מלאכותיים".

בשיחת הטלפון שפרסמה נשמע עמאדי מזכיר לה שוב ושוב שהוא "מגן ושומר עליה". שיראני מספרת שזה הרקע לדברים: ככל שהתרבו התלונות עליה, עמאדי הציג את עצמו כמי ששומר עליה במקום העבודה והודף את התלונות. להזכיר, מדובר באיש בכיר מאד בעולם התקשורת האיראנית ושיראני לא התקשתה להבין את הרמזים שפרנסתה תלויה למעשה ברצונו הטוב.

עם הזמן, עמאדי החל לזמן אותה למשרדו לעתים תכופות באמתלות שונות. "הייתי נעמדת קרוב לדלת כדי שאוכל לברוח אם ירצה להתקרב אלי", היא מספרת. "אני לא מוכנה שמישהו אפילו יסתכל עלי בצורה שלא נעימה לי, לא כל שכן לגעת". פעם אחת, אחרי שניסה לחבק אותה בכוח, היא נמלטה מהמשרד ואז החליטה להתחיל להקליט את השיחות איתו כדי להשיג ראיות.

"הייתי חייבת שיהיו לי הוכחות. אחרת מי היה מאמין לי? אישה שכל הזמן מתלוננים על חוסר הצניעות שלה ועל האיפור שלה?"

"זה לא רק הוא, זאת המערכת כולה. במקום שבו גברים לא מסוגלים לנהל שיחה נורמלית עם אישה מבלי שזה ייחשב לדבר מופקר, האם הם מסוגלים בכלל לראות באישה משהו פרט לחפץ מיני?"

> לאלימות נגד נשים אין תרבות ולאום

למעלה: שינא שיראני מגישה תוכנית ברשת פרס טי.וי; למטה חמיד רזא עמאדי מראיין את שר החוץ האיראני זריף

למעלה: שינא שיראני מגישה תוכנית ברשת פרס טי.וי; למטה חמיד רזא עמאדי מראיין את שר החוץ האיראני זריף

לאחר שהקליטה את השיחה המדוברת עם עמאדי בה הוא מציע לה הצעות מגונות ובוטות, היא סיפרה על כך לכמה מחבריה לעבודה והתלבטה מה לעשות. בתחנה, המהווה כאמור שלוחה של רשות השידור הממלכתית, נוכחים, מסתבר, גם אנשים-מטעם, חלקם אנשי משרד המודיעין. אחד מהם החל ללחוץ עליה למסור לו מיד את ההקלטה. אז, מספרת שיראני, הבינה שאין לה מה לחפש צדק במערכת האיראנית עצמה. היא ביקשה חופשה מיידית ויצאה למחרת עם הילד לה מאיראן.

את דבריה בהקלטה היא מסיימת כך:

"אני איראנית. אני אישה, ואני לא חיה פה בשלווה כרגע. אני אמא והילד שלי הוא כל עולמי. אני לא חיה בביטחון. אני יודעת שכולם מחפשים דרך להכפיש אותי ולעוות את סיפורי כדי להשתיק אותי. אבל יש לי אחריות כאישה, ואני חייבת להילחם על הזכויות שלי".

> לשבור שתיקה על אלימות מינית – בערבית

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
דברים שרואים בתמונה (צילום: צלם)

דברים שרואים בתמונה (צילום: צלם)

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf