newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

הצבא מגרש חברת פרלמנט פלסטינית מרמאללה ליריחו

חיילים ואנשי שב"כ הגיע לביתה של ח'אלדה ג'ראר מהחזית העממית בלב רמאללה והודיעו על גירושה. ג'ראר מסרבת לגירוש, ובסביבתה מאשימים את התיאום הביטחוני של הרשות עם ישראל

מאת:

הפוסט נכתב יחד עם נדב פרנקוביץ'

ביום רביעי בשעה 1:30 לפנות בוקר הקיפו עשרות חיילים חמושים את ביתה של ח'אלדה ג'ראר, חברת המועצה המחוקקת הפלסטינית מטעם החזית העממית לשחרור פלסטין, וממארגנות ההפגנות בגדה המערבית בשבועות האחרונים בתמיכה בעזה המותקפת. החיילים הגישו לג'ראר, המתגוררת במרכז רמאללה, צו גירוש המורה לה שלא לצאת מהעיר יריחו בששת החודשים הבאים אלא באישור מיוחד של קצין.

לצו צורפה מפה ובה שורטטו גבולות אזור יריחו בו יותר לג'ראר לשהות. על פי כלי תקשורת פלסטינים, הצו שהוגש לג'ראר מבוסס על מידע סודי לפיו היא מהווה "איום על ביטחון האזור", אולם אינו מסביר איזו סכנה היא מהווה. ג'ראר נצטוותה לעזוב את ביתה ברמאללה תוך 24 שעות.

ג'ראר, שהודיעה לחיילים על סירובה לקבל ולחתום על הצו, בוחנת יחד עם עורכי דינה את הצעדים המשפטיים בהם ניתן לנקוט. אתמול (חמישי) היא הקימה אוהל מחאה בכניסה לפרלמנט הפלסטיני ברמאללה, וחברי פרלמנט ופוליטיקאים מכל הקשת הפוליטית שוהים איתה במקום בתמיכה.

> הגדה המערבית רותחת, אולי על סף פיצוץ

ח'אלדה ג'ראר (צילום: Magne Hagesaeter פליקר CC BY-NC-ND 2.0)

ח'אלדה ג'ראר (צילום: Magne Hagesaeter פליקר CC BY-NC-ND 2.0)

בראיון לסוכנות הידיעות הפלסטינית וטן אמרה:

באו הצבא אלי הביתה בכוחות גדולים עם חיילים וקצין שב"כ שהציג את עצמו כבכיר והציג בפני צו (הרחקה) ליריחו. הוא הקריא לי את הצו בערבית וביקש ממני לחתום על הצו שמטיל עלי מה שנקרא "פיקוח מיוחד", בתואנה שיש בידיהם ידיעות מודיעיניות משמעותיות לפיהן אני מהווה איום על בטחון האזור ולכן הוחלט להרחיק אותי ליריחו ולהטיל עלי פיקוח מיוחד ביריחו, ושעלי לקיים את האמור בצו תוך 24 שעות.

סירבתי לחתום על הצו, הם שאלו אותי למה, ואמרתי להם 'אתם כוח כובש, אתם כובשים את בני עמי הפלסטיני, אתם עוצרים והורסים בתים ומגרשים אנשים מביתם, אתם אלו שצריכים לצאת מארצנו'. עכשיו אנחנו בודקים את כל האופציות ומנסים לראות מה אפשר לעשות, אבל אני מבחינה עקרונית סירבתי לחתום על הצו.

בינואר 2006, לאחר שנים של פעילות פוליטית למען זכויות נשים ואסירים, נבחרה ח'אלדה ג'ראר למועצה המחוקקת הפלסטינית. היא נשואה, אם לשני ילדים והייתה לאישה הראשונה שנבחרה למועצה המחוקקת מטעם החזית העממית. בשנים 1993 עד 2005 שימשה כמנהלת הארגון הפלסטיני א-דמיר העוסק בזכויות אסירים, ולאחר היבחרה למועצה המחוקקת נשארה חברת הוועד המנהל של הארגון. בהודעה שפרסם ביום רביעי קרא הארגון לביטולו המידי של צו הגירוש.

בהודעתו התייחס ארגון א-דמיר גם לרשות הפלסטינית:

ג'ראר מתגוררת ברמאללה, אשר על פי הסכמי אוסלו בין אש"ף והכיבוש נחשבת ל'שטח איי', שנמצא תחת שליטה פלסטינית מלאה. למעשה, המשמעות של מתן אפשרות לכוחות הכיבוש הישראליים להיכנס לרמאללה היא כי מה שמכונה 'התיאום הבטחוני' בין כוחות הביטחון של הרשות הפלסטינית לכוחות הכיבוש הישראליים, הוא שאיפשר את גירושה של נציגה נבחרת של העם הפלסטיני, נבחרת ציבור שקראה בצורה עקבית להפסקתו של 'התיאום' הזה.

בחודש שעבר התבטאה ח'אלדה ג'ראר בחריפות נגד הרשות הפלסטינית: "אם הרשות הפלסטינית לא תפסיק את התיאום הבטחוני מיד ותיתן אור ירוק לדור הצעיר להיאבק בכיבוש מבלי שיכבלו את ידיו, היא תגלה במהרה שהזעם העממי הגובר יופנה כלפיה".

בשנים האחרונות עצרה ישראל מספר חברי פרלמנט פלסטינים, תשעה מהם, חברי המועצה המחוקקת מטעם חמאס, שבתו רעב במשך כחודש באפריל האחרון. במהלך "שובו אחים" נעצרו מספר רב של חברי פרלמנט. יו"ר הפרלמנט הפלסטיני מטעם חמאס, עזיז דוויק נעצר גם הוא במהלך המבצע האחרון בגדה, והוא עדיין כלוא תחת מעצר מנהלי.

> האחדות בין פת"ח לחמאס אינה תחליף להקמת מערכת פוליטית פלסטינית

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf