newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בג"ץ נתן למדינה ארכה להגיב לעתירה. גירוש הפליטים יתעכב

שופטי בג"ץ לא ביקשו לראות את המסמך החסוי שביקשה המדינה להציג, לפני שנתנו למדינה ארכה אחרונה להגיש תגובה לעתירה בעניין ההסכמים החסויים עם רואנדה. גירוש הפליטים יתעכב. מבקשי מקלט שנשלחו לסהרונים לא ישוחררו

מאת:

בג"ץ נתן למדינה ארכה בת שבועיים להגיש תגובתו לעתירה נגד גירוש הפליטים. זוהי ארכה אחרונה לדברי שופטי בג"ץ. מבצע הגירוש יתעכב בינתיים. בית המשפט נמנע מקבלת החלטה בעניין שחרור מבקשי המקלט שכבר נשלחו לסהרונים, ואלו לא ישוחררו ויצטרכו להמשיך במסלול של בקשות פרטניות לשחרור. בית המשפט לא ביקש לראות טרם החלטתו את המסמך החסוי שביקשה המדינה להציג לעיניו בלבד.

כזכור, בדיון שהתקיים אתמול (שני) בעתירתם של 119 פעילים נגד גירוש מבקשי המקלט, אשר הוגשה לבית המשפט על ידי עורך הדין איתי מק ועתירה שהגיש עו"ד אביגדור פלדמן, ביקשה המדינה מבג"ץ ארכה עד לתשעה באפריל להגשת תגובתה. היא ביקשה מבית המשפט להציג בפניו מסמך חסוי לעיניו בלבד.

עורכי הדין שהגישו את העתירות התנגדו להצגת המסמך החסוי. עו"ד מק כתב: "אין כל צורך במעטפה הסודית שהמשיבים מבקשים להגיש בשים לב לכך שהם טרם השיבו לשאלת כבוד בית המשפט אם יש תעודת חיסיון על ההסכם המעודכן עם רואנדה". עוד פלדמן דרש כי בעתיד תצורף לכל בקשה מטעם המשיבים להגשת מסמכים חסויים תעודת חיסיון המסבירה בפירוט את הבקשה, כדי שיהיה אפשר לבחון אם הבקשה אכן נחוצה. פלדמן ציין את "היד הקלה של המשיבים על הדק החיסיון" והזהיר מפני ניצולו לרעה.

> מה המשמעות של החלטת בג"ץ להקפיא את גירוש הפליטים?‎

הפגנה נגד הגירוש ובעד דרום תל אביב, כיבר רבין 24 במרץ 2018 (אורן זיו / אקטיבסטילס)

הפגנה נגד הגירוש ובעד דרום תל אביב, כיבר רבין 24 במרץ 2018 (אורן זיו / אקטיבסטילס)

בשבוע שעבר החליט בג"ץ להוציא למדינה צו ביניים שמקפיא את גירוש הפליטים לאחר שבדיון הקודם בעתירה בעניין ההסכמים החסויים עם רואנדה לגירוש מבקשי המקלט בתאריך 14 במרץ, המדינה הודיעה לבג"ץ על הקפאה זמנית של גירוש מבקשי המקלט מישראל למדינות שלישיות. ההסכמים החריגים לא אושרו מעולם בכנסת.

את הארכה שביקשה אתמול המדינה היא נימקה בצורך "לאפשר לדרגים המשפטיים והמדיניים הבכירים ביותר להידרש לנושא מקרוב". בשבוע שעבר ביקר שר הביטחון אביגדור ליברמן מדינות אפריקה ביניהן רואנדה. הוא נועד שם עם הנשיא פול קגאמה, ועם שרי ההגנה והחוץ. במהלך הביקור הוא אמר לנשיא רואנדה: "היחסים בין המדינות חזקים ועמוקים מאי פעם".

בתגובה לבקשת הדחיה של המדינה, ביקש עורך דין איתי מק כי בית המשפט יורה על שחרורם של מבקשי המקלט שכבר נשלחו לכלא סהרונים במסגרת תחילתו של מבצע הגירוש. שופטי בג"ץ, חיות מלצר והנדל, נמנעו מקביעת החלטה בנושא.

בראיון לשיחה מקומית בעקבות הקפאת הגירוש בשבוע שעבר אמר עו"ד איתי מק: "הכל עד כה הלך לכיוון מאוד ברור ופתאום הגענו לדיון שהמדינה הייתה אמורה להיות ערוכה אליו, כי הוא מתרחש כמה שבועות לפני שההרחקה ההמונית אמורה להתחיל, ומתברר שהמדינה בכלל לא ערוכה להרחקה. נציגי המדינה בדיון לא ידעו לענות על שאלות בסיסיות והשופטים הבינו את זה. שבועיים לפני תחילת ההרחקה ההמונית ולמדינה אין מושג מה יש בהסכם עם רואנדה, כנראה מרוב שהוא סודי. יכול להיות שבסוף השופטים יאשרו את כל המהלך, אבל זה כבר לא יקרה ב-1 באפריל".

> קלוגהפט ביקש את מה שזנדברג לא יכולה לתת לו – לגיטימציה

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf