newsletter
השיחה מגיעה אליך
רוצה לקבל את מיטב הסיפורים של שיחה מקומית ישר למייל? הניוזלטר השבועי שלנו הוא התשובה בשבילך.

בבית הלבן הזמנתי את אובמה לטקס הסיום בבית הספר שלי

שבועיים אחרי שבית הספר הדו-לשוני בירושלים הוצת פגש נשיא ארה"ב שתי תלמידות להדלקת נרות חנוכה. עם חזרתה לארץ כותבת אחת מהן מה אמרה לאובמה ולמה היא תמשיך ללמוד בבית הספר המותקף

מאת:

כותבת אורחת: ענבר שקד ורדי

הכל התחיל מהחנוכייה. שגריר ארה"ב בישראל, דן שפירו, ביקש מבית הספר הדו-לשוני בירושלים להכין חנוכייה לתחרות חנוכיות, שהמנצחת בה תהיה החנוכייה שתשמש את אובמה בהדלקת הנרות החגיגית בבית הלבן השנה. החנוכייה שייצרו בבית הספר ניצחה, ועמותת יד ביד הציעה לשלוח שתי תלמידות מבית הספר עם החנוכייה לייצג את הדו-לשוני. אני ומורן איברהים נבחרנו לנסוע יחד עם רבקה ברדח מהוועד המנהל של עמותת יד ביד. כך קרה שטסנו לוושינגטון בנר ראשון של חנוכה.

בנר השני לחנוכה הגענו לבית הלבן להדלקת הנרות. אחרי שעות של הסתובבות במסדרונות הבית הלבן (שבהחלט היו מרשימים), והאכזבה מהאוכל הבשרי (שתינו לא אוכלות בשר), הגענו לחדר האדום, וממנו לכחול, שם הצטלמנו עם ברק ומישל אובמה והחלפנו עימם מספר מלים. הזוג אובמה גם הוזמן לטקס הסיום של בית הספר, וטרם אישר את השתתפותו.

משם המשכנו לאולם הסמוך בו התקיימה הדלקת הנרות. אובמה נשא נאום מקסים שעסק גם בקובה ובפדיון השבויים, עם שחרורו של עובד הסיוע האמריקאי אלן גרוס שהיה כלוא שם. הוא דיבר גם על בית הספר שלנו ועל דו קיום, וגם על לטקעס וחג החנוכה. הדלקנו את נרות החנוכה בעוד הרב והקהל שרים את תפילות החג.

> צעדת בתי הספר הדו-לשוניים: בלונים ופירורים של אנושיות


אובמה והתלמידות בטקס הדלקת הנרות. צילום: הבית הלבן

למחרת הוזמנו לדבר בפאנל במכון האמריקאי לשלום (Unites States Institute for Peace), תחת הכותרת: מסרבים להיות אויבים. חוץ ממורן וממני, דיברו בפאנל גם רבקה שליוותה אותנו בכל הביקור, ונד לזרוס, מרצה ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג'ורג'טאון. בפאנל דיברתי על כך שמבחינתי בית הספר הוא המקום בו ילדים יכולים להיות פעילים ולהשפיע על המציאות הקשה בה אנו חיים. ישנם ארגונים רבים בהם מבוגרים יכולים לפעול, אך לנו כילדים קשה יותר להשתלב בפעילות. בית הספר שלנו מייצג תפיסת עולם מסוימת ובעצם העובדה שאנו חלק מקהילת בית הספר, אנחנו כבר מייצגות עמדה זו. מבחינתי זו אחת הסיבות שבחרתי להמשיך ללמוד בבית הספר.

דיברנו גם על המקרה של שריפת בית הספר שהתרחש בחודש שעבר. אמרתי כי זה היה מפחיד ומחריד, אך שהבנו שהמטרה של הפעולה הייתה להרתיע אותנו מהמשך הקיום של בית הספר ומה שהוא מייצג – והחלטנו לא לתת לזה לקרות.

העובדה שהגיעו אנשים רבים כדי להקשיב לנו הראתה לנו שמה שאנחנו עושים משפיע על אנשים, ובמיוחד היה נעים לשמוע את נד לזרוס מדבר על עבודת בית הספר בחום. בסוף האירוע ניגשה אלינו אישה מבית חנינא והודתה לנו הדברים שלנו, וניהלנו איתה שיחה בערבית לראשונה במסע כולו, דבר ששימח אותנו מאוד.

שמחנו לייצג את בית הספר, ובין לבין גם ליהנות מהביקור בוושינגטון. נ.ב.: אל תלכו לשם בלי מעילים – קר שם!!!!

ענבר שקד ורדי היא תלמידה בבית הספר הדו-לשוני בירושלים. הפוסט פורסם גם באנגלית באתר 972+.

הזוג אובמה בהדלקת נרות עם תלמידות הדו-לשוני בירושלים בבית הלבן (צילום: פיט סוזה, הבית הלבן)

הזוג אובמה בהדלקת נרות עם מורן איברהים וענבר ורדי, תלמידות הדו-לשוני בירושלים, בבית הלבן (צילום: פיט סוזה, הבית הלבן)

> איך הפך כתב ערוץ 1 את בית הספר הדו-לשוני לתא תומך טרור?

אנחנו המומות ומזועזעים, דואגות ומפוחדים מאירועי התקופה האחרונה.

בימים כאלה יש מי שדורשים מעיתונות "לבחור צד". הצד שבחרנו ברור: אנחנו עומדים לצד כל מי שאיבדו את יקיריהם במלחמה הזו; לצד כל מי שנאלצו לנוס על נפשם ולהותיר אחריהם בית; לצד כל מי שחרדים לחייהם ולחיי משפחתם ואהוביהם, בישראל, בעזה ובגדה המערבית.

בימים אלה, אנחנו מרגישות ומרגישים שקולנו, הקול של פלסטינים וישראליות נגד הכיבוש ולמען שלום צודק, ביטחון וחירות לכל, חשוב מתמיד. הסיפורים החשובים שלא מסוקרים בתקשורת המיינסטרים רבים מספור, אך משאבינו מוגבלים. בעזרתך נוכל להביא לציבור הולך וגדל סיפורים כמו זה שקראת עכשיו, ולהציע את הניתוח, ההקשר, והסיקור הנחוצים כל כך, במיוחד בתקופה הקשה והדרמטית הזו. הדרך הכי טובה להבטיח את היציבות והעצמאות שלנו היא התמיכה של קהילת הקוראות והקוראים באמצעות חברות בשיחה מקומית.

זה הזמן להיות חברות בשיחה מקומית

לתמיכה – לחצו כאן
דברים שרואים בתמונה (צילום: צלם)

דברים שרואים בתמונה (צילום: צלם)

X

אהבת את הכתבה הזאת?

כדי לעשות עיתונות עצמאית שיחה מקומית צריכה גם את התמיכה שלך. לחץ/י כאן כדי להיות חלק מההצלחה שלנו
silencej89sjf